Uitje voor jong en oud

De boerderij ligt aan de rand van het mooie dorpje Lemele, tussen Ommen en Hellendoorn, aan de voet van de Lemelerberg. De Sallandse heuvelrug behoort tot de mooiste plekken van Nederland. Glooiende heuvels, kronkelende rivieren, uitgestrekte bossen en schitterende heidevelden volgen elkaar op. De boerderij ligt op de route van diverse bekende fiets- en wandelroutes, zoals het Rondje Ommen-Zuid en het Pieterpad. Ben je op visite in het Overijsselse Vechtdal of in Salland, en je hebt zin in iets leuks? Kom dan naar onze boerderij! In de zomermaanden organiseren we speciaal voor de gasten in onze regio op een aantal vaste middagen een kijk- en doeprogramma. Lees hiernaast over de programmaonderdelen en de kosten.

Je kunt ook langskomen als groep op de boerderij en wij organiseren ook kinderfeestjes!

Vaak is het mogelijk om biggetjes te knuffelen tijdens een bezoek aan onze boerderij. Wil je weten wat dit met je doet? Lees hier meer over biggetjes knuffelen en de beleving van het contact met dieren op onze boerderij.

Onder begeleiding mag je bij ons in de biologische varkensstal. Hier kun je zien hoe varkens leven: de moedervarkens met biggetjes in de kraamstal, de grotere biggen, de zwangere varkens. Je krijgt een uitleg over de verzorging van de dieren en wat er zoal bij komt kijken. Ook rondom de stal buiten kun je de varkens zien. Benieuwd wat er nog meer te beleven valt op de boerderij? Lees hier meer over wat je nog meer kan tegenkomen op onze boerderij.

Wil je graag iets doen? Soms kan je meehelpen om de dieren te voeren of eikeltjes te geven. Of meehelpen om de biggetjes op te halen om te knuffelen. In overleg kan er ook in groepsverband een doe-activiteit aangeboden worden, zoals een vlieger maken, een armbandje vilten of een hoefijzer schuren.

Bij mooi weer: even uitblazen op het terras! Onder het genot van een kop koffie/thee of limonade.

Bij kou of regenachtig weer vind je bij ons warmte binnen en een dak boven het hoofd. De activiteiten, zoals de rondleiding of het biggen knuffelen, kunnen ook alleen binnen plaats vinden.

Een bezoek is alleen mogelijk op donderdagmiddag en zaterdagmorgen (op afspraak)! Entreeprijs: €7,50 PP (incl koffie/thee/limonade). Wil je ons bezoeken? Maak dan nu een afspraak!

Loading...

Wil je langs komen?

Als je langs wilt komen moet je eerst een afspraak maken.

Maak een afspraak!