Beleef het contact met (landbouw) huisdieren!

Vaak is het mogelijk om biggetjes te knuffelen tijdens een bezoek aan onze boerderij. Dit kan als we pasgeboren biggetjes hebben. Als de biggetjes al wat ouder zijn, kun je ze aanraken of aaien in de stal. Ook de grote varkens kunnen geknuffeld worden. Varkens zijn nieuwsgierige dieren en komen naar je toe. Met hun typische snuit willen ze je aanraken en onderzoeken wat je doet.

Loading...

Reacties van onze bezoekers

Wij zijn al een aantal keer eerder bij jullie geweest en weten uit ervaring dat onze kinderen met autisme erg enthousiast zijn als ze mogen knuffelen met biggetjes. Daarnaast merken we dat de kinderen leren omgaan met spanning/angst voor dieren en proberen zij rustig te zijn voor de biggetjes, omdat dan de biggetjes ook rustiger worden. Ook heb ik gemerkt dat de uitleg wat ze die dag op jullie boerderij gaan doen duidelijk is. Onze kinderen zijn tussen de 6 jaar en 12 jaar oud.

Groepsbegeleider

Aai de varkens!

Ook tijdens een kort bezoek is het mooi om te ervaren wat biggetjes knuffelen en varkens aaien met je doet. De varkens zorgen voor afleiding doordat ze de aandacht op zich vestigen. We zijn dit gewend te doen met onze huisdieren. Maar hoe speciaal is het dit te doen met varkens… De beleving van het aanraken, zien en voelen geeft je een gevoel van ontspanning en zekerheid. Jong en oud vindt het mooi! Met of zonder beperking. De varkens zijn het gewend en vinden het prima!

Er zijn ook andere dieren op onze boerderij die je mag aaien en vasthouden. Zoals de cavia’s in het caviadorp. Onder deskundige begeleiding  kun je er van alles leren en beleven!

Nieuwsgierig geworden?

Ik wil biggen knuffelen!