De boerderij

Op onze boerderij houden we biologische varkens. Het is een kleinschalig, biologisch gesloten varkenshouderij. Je kunt hier zien en leren hoe het is om op een biologische manier varkens te houden. Er zijn gemiddeld 16 grote vrouwtjesvarkens of zeugen aanwezig. Een aantal hiervan heeft biggetjes, deze leven samen met de biggetjes in een kraamhok. Ook zijn er drachtige zeugen of zeugen die net van de biggen af zijn. Deze leven als groep bij elkaar. Alle biggen blijven bij ons op de boerderij totdat ze een half jaar oud zijn. Dan worden ze als biologische vleesvarkens verkocht aan de Groene Weg slagers.

Alle varkens kunnen naar buiten. De drachtige varkens hebben ook een bospad en weide tot hun beschikking om daar lekker te kunnen wroeten.

We hebben ook andere dieren: een paard, 2 pony’s, kippen, cavia’s, duiven, 2 honden en goudvissen. Alle dieren worden verzorgd door de boerinnen, geholpen door de hulpboeren, vrijwilligers en stagiaires. Ook de groentetuin is altijd onderdeel geweest van de boerderij, en we hebben een grasland voor de paarden en de varkens. Het gras wordt 1 keer per jaar gemaaid om hooi te maken voor de dieren. Achter de boerderij is een bos, we noemen dit ons belevingsbos.